Apa Oxigenata 3%

3,00 RON
Epuizat din stoc
SKU
SKU-5377
SanaFarm.ro va recomanda produsul Apa Oxigenata 3%

Apa oxigenata 3%

SanaFarm.ro va recomanda produsul Apa oxigenata 3%

 

Apa oxigenată este folosită ca oxidant, decolorant și dezinfectant. Se folosește pentru albirea grăsimilor, a unor uleiuri, a fibrelor textile, blănurilor, penelor, pieilor.

Decolorarea cu apa oxigenata înlocuiește decolorarea cu clor deoarece atacă mai puțin fibra textilă. Este foarte utilă în scoaterea petelor de sânge de pe haine.

Deoarece peroxidul de hidrogen este un agent de albire, se poate folosi şi pentru deschiderea uşoară a culorii părului. Aproape toate produsele cosmetice de vopsire a părului conţin peroxid de hidrogen.

Utilizari:

Din combinaţia de apă oxigenată şi oţet rezultă un agent dezinfectant  non-toxic, declarat a fi mai eficient în uciderea agenţilor patogeni decât înălbitorul.

Deoarece nu este toxic, se poate folosi pentru a dezinfecta fructele şi legumele, precum şi jucăriile copiilor, ale animalelor, echipamentele sau cuştile.

Testele efectuate la Institutul Politehnic şi la Universitatea de Stat din Virginia au dovedit că asocierea oţetului cu peroxidul de hidrogen distruge aproape toate tipurile de Salmonella, E.coli şi alte bacterii de pe alimente sau de pe suprafeţe contaminate.

În medicină, apa oxigenată este utilizată ca antiseptic sub forma unei soluții diluate. Ea este capabilă să elibereze oxigen gazos, echivalent a 10 volume ale lichidului respectiv.

Este indicată datorită capacităților sale de curățire a plăgilor cutanate benigne și de asigurare a asepsiei acestora. Are și proprietăți hemostatice (oprește sângerările) în cursul epistaxisului.

Apa oxigenata acționează ca un bactericid prin degajarea de vapori de oxigen în concentrație mare. În plus, prin spuma pe care o degajă, curăță plăgile de puroi, corpi străini și resturi celulare moarte. În cazul plăgilor sau infecțiilor cu anaerobi are un rol dezodorizant deosebit de activ.

Apa oxigenată se prepară din perhidrol, în soluții de 30ml/litru, adică perhidrol 3%. Soluția trebuie să fie proaspată.

Recunoaștem acest lucru numai dacă turnarea pe plagă produce efervescență (spumă). Dacă nu se produce efervescența înseamnă că soluția nu este activă. 

 

Indicatii terapeutice:

  • Dezinfecţia plăgilor chirurgicale supurate, fistulizate, cu miros fetid

  • Otite externe ,vaginite, metrite, retenţii placentare

  • Pentru dezinfecţie în carii dentare, gingivite, stomatite şi alte afecţiuni bucale

  • Ca hemostatic în hemoragiile capilare: în rinite, epistaxis

  • Pentru dezlipirea pansamentelor de pe răni


Compozitie:

Peroxid de hydrogen, acid fosforic (stabilizant), apa purificata.
 

Mod de Prezentare: 170 ml

Mai multe informații
upc Nu
length Nu
width Nu
height Nu
Manufacturer Tis Farmaceutic
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsApa Oxigenata 3%

Cu o experiență apreciabilă în online, SanaFarm.ro se numără printre primele site-uri cu profil farmaceutic din Romånia. De la produse cosmetice, la produse pentru copii sau medicamente și suplimente, SanaFarm.ro comercializează o gamă foarte largă, încercånd să ofere cele mai bune prețuri din online-ul romånesc și nu numai. Vă mulțumim pentru încrederea acordată! În anul 2015 site-ul a devenit parte a S.C. Farmacia Ardealul S.R.L..

CUI: RO3426630, Reg.Com.: J27/149/1993
ANSPDCP sub nr. 37177 | Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor | Solutionarea online a litigiilor

© 2018 Farmacia SanaFarm. Toate drepturile sunt rezervate