Apa Oxigenata 3%

12,10 RON
în stoc
SKU
SKU-5537
SanaFarm.ro va recomanda produsul Apa oxigenata 3%

Apa oxigenata 3% 1000 ml

SanaFarm.ro va recomanda Apa oxigenata 3%

 

Apa oxigenata 3% este folosita ca oxidant, decolorant si dezinfectant. Se foloseste pentru albirea grasimilor, a unor uleiuri, a fibrelor textile, blanurilor, penelor, pieilor.

Decolorarea cu apa oxigenata inlocuieste decolorarea cu clor deoarece ataca mai putin fibra textila. Este foarte utila in scoaterea petelor de sange de pe haine.

Deoarece peroxidul de hidrogen este un agent de albire, se poate folosi si pentru deschiderea usoara a culorii parului. aproape toate produsele cosmetice de vopsire a parului contin peroxid de hidrogen.

Utilizari:

Din combinatia de apa oxigenata si otet rezulta un agent dezinfectant non-toxic, declarat a fi mai eficient in uciderea agentilor patogeni decat inalbitorul.

Deoarece nu este toxic, se poate folosi pentru a dezinfecta fructele si legumele, precum si jucariile copiilor, ale animalelor, echipamentele sau custile.

Testele efectuate la Institutul Politehnic si la Universitatea de Stat din Virginia au dovedit ca asocierea otetului cu peroxidul de hidrogen distruge aproape toate tipurile de Salmonella, E.coli si alte bacterii de pe alimente sau de pe suprafete contaminate.

In medicina, apa oxigenata este utilizata ca antiseptic sub forma unei solutii diluate. Ea este capabila sa elibereze oxigen gazos, echivalent a 10 volume ale lichidului respectiv.

Este indicata datorita capacitatilor sale de curatire a plagilor cutanate benigne si de asigurare a asepsiei acestoraare si proprietati hemostatice (opreste sangerarile) in cursul epistaxisului.

Apa oxigenata actioneaza ca un bactericid prin degajarea de vapori de oxigen in concentratie mare. În plus, prin spuma pe care o degaja, curata plagile de puroi, corpi straini si resturi celulare moarte. În cazul plagilor sau infectiilor cu anaerobi are un rol dezodorizant deosebit de activ.

Apa oxigenata se prepara din perhidrol, in solutii de 30ml/litru, adica perhidrol 3%. Solutia trebuie sa fie proaspata.

Recunoastem acest lucru numai daca turnarea pe plaga produce efervescenta (spuma). Daca nu se produce efervescenta inseamna ca solutia nu este activa. 

 

Indicatii terapeutice Apa oxigenata 3%:

  • Dezinfectia plagilor chirurgicale supurate, fistulizate, cu miros fetid

  • Otite externe ,vaginite, metrite, retentii placentare

  • Pentru dezinfectie in carii dentare, gingivite, stomatite si alte afectiuni bucale

  • Ca hemostatic in hemoragiile capilare: in rinite, epistaxis

  • Pentru dezlipirea pansamentelor de pe rani


Compozitie Apa oxigenata 3% :

Peroxid de hydrogen, acid fosforic (stabilizant), apa purificata.
 

Mod de Prezentare: 1000 ml.

Mai multe informații
upc Nu
length Nu
width Nu
height Nu
Manufacturer Tis Farmaceutic
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsApa Oxigenata 3%
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!

Cu o experiență apreciabilă în online, SanaFarm.ro se numără printre primele site-uri cu profil farmaceutic din Romånia. De la produse cosmetice, la produse pentru copii sau medicamente și suplimente, SanaFarm.ro comercializează o gamă foarte largă, încercånd să ofere cele mai bune prețuri din online-ul romånesc și nu numai. Vă mulțumim pentru încrederea acordată! În anul 2015 site-ul a devenit parte a S.C. Farmacia Ardealul S.R.L..

CUI: RO3426630, Reg.Com.: J27/149/1993
ANSPDCP sub nr. 37177 | Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor | Solutionarea online a litigiilor

© 2018 Farmacia SanaFarm. Toate drepturile sunt rezervate